Nok et rikholdig år ligger bak oss. I denne artikkelen oppsummerer vi 2021, og ser frem mot 2022-sesongen.

VEKSTEN FORTSETTER

Som året før, ble 2021 preget av usikre tilstander forårsaket av Covid 19-pandemien. Vi så oss dessverre nødt til å avlyse den offisielle åpningen av Skogen Diskgolfbane i mai. Åpningen skulle foregå over en hel helg og inkluderte både pargolf og en PDGA-sanksjonert turnering. Vi fikk heldigvis flere anledninger til å arrangere lignende konkurranser i månedene etter.

I begynnelsen av mars fikk vi på plass en samarbeidsavtale med den dyktige gjengen i Lillehammer Sport. Butikken satser virkelig på diskgolf, noe som er fordelaktig for både klubben og våre medlemmer. Lillehammer Sport har blant annet ordnet gode medlemsrabatter, tilgang til eksklusive klubbklær og de har stilt opp med egen salgsstand på våre turneringer. Vi ser frem til mange spennende prosjekter sammen med Lillehammer Sport i 2022!

På sponsorfronten har det også vært en økt aktivitet. I løpet av sesongen fikk Lillehammer Liftutleie, Lillehammer Tak og Eidsiva Bredbånd egen profilering på Skogen Diskgolfbane. Banen har hatt en solid økning i antall spilte runder. På UDisc har denne økningen vært på 10 % sammenlignet med 2020.

I mars ble vi også tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Støtten ble brukt til å kjøpe inn tre nye kurver. To av disse er blitt plassert ut som oppvarmingskurver på Skogen Diskgolfbane, og den tredje er blitt brukt på blant annet innetreninger.

Salget av klubbminimarkører, BirdieBadges og klubbcapser har gått over all forventning. Det har også vært utrolig gøy å se våre egne klubbmedlemmer fronte klubben med sine profilerte poloskjorter, hettegensere og treningsgensere. En av fordelene med å melde seg inn i Lillehammer Frisbee er at man får sin helt egen klubbdisk. På grunn av manglende kapasitet hos produsentene verden over, har vi ikke fått bestilt inn nye disker riktig enda. Vi har fått lovende beskjeder inn mot 2022, og vi krysser fingrene for at alle medlemmer endelig skal få disken de fortjener.

Diskgolf er og skal være en idrett for alle. Kun et fåtall av våre medlemmer er kvinner, og i ukesgolfer og andre lokale konkurranser ser vi det samme problemet. Vi som klubb ønsker at så mange som overhodet mulig skal bli med, og derfor har vi en stor jobb foran oss. I juni arrangerte vi et eget diskgolf-kurs for damer på Jørstadmoen. På 90 minutter fikk et tjuetalls deltagere en innføring i regler, kasteteknikker og ulike faser av spillet. Vi sendte ut et tilbakemeldingsskjema i etterkant av kurset, og tilbakemeldingene vi fikk var utelukkende positive!

I november fikk vi endelig muligheten til å arrangere innetreninger igjen. Seks økter ble gjennomført før vi – som alle andre – ble rammet av restriksjoner. I løpet av disse ukene fikk deltagerne terpet både putte- og kasteteknikk, i tillegg til å få teste vår nyinnkjøpte hastighetsmåler. Vi retter en stor takk til våre klubbmedlemmer Andreas Bleka, Lasse Løvli og Thomas Bræin som tok ansvar for gjennomføringen av innetreningene. Vi håper å få til flere treningsøkter før sesongen starter i 2022.

UKESGOLFER OG TURNERINGER

Onsdagsgolfen opplevde gode oppmøtetall gjennom hele sesongen. I løpet av 22 runder møtte hele 111 unike spillere opp – en økning på 37 prosent fra fjoråret! Onsdagsgolf er vår ukentlige «konkurranse», hvor målet er å samle alle lokale diskgolfere for en sosial og uhøytidelig runde. I motsetning til 2020, hvor det ikke ble en eneste ace på banen, ble det tre i år. Det ble gjort på hull 4, 11 og 14. 

Gjennom hele 2021 har vi arrangerte ukentlige flexrunder på både Jørstadmoen og Skogen Diskgolfbane. Dette er blitt godt mottatt av samtlige, og vi har planer om å fortsette med en lignende løsning neste sesong.

Onsdagsgolf: https://discgolfmetrix.com/1603603 (111 deltagere)

Lørdagsflex: https://discgolfmetrix.com/1603603 (96 deltagere)

Søndagsflex: https://discgolfmetrix.com/1603697 (115 deltagere)

Vår første PDGA-sanksjonerte turnering i 2021 ble avholdt i juni. Formålet med turneringen var å samle inn penger til en helt egen utstyrsbod/klubbhus på Skogen Diskgolfbane. 8000 kr ble samlet inn – til stor hjelp til planleggingen av byggeprosjektet.

Se resultater fra Skogen Diskgolfbane Fundraiser på PDGA

Årets Mjøstur ble utvidet med en tredje helg, og både Solør Frisbeeklubb og Valdres Frisbeeklubb fikk bli med på moroa. Første helg bestod av runder på Valdres og Øverby (Gjøvik), andre helg på Karidalen (Lena) og Skogen Diskgolfbane, og tredje helg på Solør (Flisa) og Ankerskogen (Hamar). Takk til Hamar Frisbee Club og resten av mjøsklubbene for nok et solid stykke arbeid.

Se resultater fra Mjøstur Del 1 på PDGA
Se resultater fra Mjøstur Del 2 på PDGA
Se resultater fra Mjøstur Del 3 på PDGA

I 2020 fikk vi tydelige tegn på at pargolf er en ønsket aktivitet blant våre medlemmer. Fordelen med slike konkurranser er at det krever forholdsvis lite planlegging, og tiltrekker seg spillere som kanskje ikke hadde deltatt på en vanlig turnering. Vi valgte derfor å arrangere flere spontane pargolfturneringer gjennom hele året. På en så utfordrende og variert bane som Skogen Diskgolfbane slår en runde «best shot» aldri feil.

Årets desidert største høydepunkt for oss som klubb var turneringen Skogen Rundt i slutten av august. Skogen Rundt ble vår største selvarrangerte turnering på flere år, og krevde mye planlegging. Spillerpakker ble delt ut til samtlige deltagere, og vinnerne dro hjem med svært solide premier. Lillehammer Sport stilte opp med egen salgsstand, og klubben ordnet egen kiosk. En vel gjennomført turnering i strålende sommervær!

Se resultater fra Skogen Rundt på PDGA

Klubbmesterskapet fant sted i oktober. I svært varierende vær ble det til slutt Joakim Brenne og Linda Nyeng som tok med seg vandrepokalen hjem. Helga ble avsluttet med en hyggelig klubbmiddag på Lillehammer Pizzeria.

Se resultater fra Lillehammer Frisbee – Klubbmesterskap på PDGA

I fjor så vi at flere våre medlemmer meldte seg inn i PDGA, og dette har fortsatt i år. Flere av klubbens spillere har tatt enorme steg og har forbedret sin egen rating betraktelig. Klubbmedlem Ingvild Lønvik imponerte oss alle med disse bragdene:

Ingvild Lønvik (FPO)
3. plass i NM
3. plass i PCS Sula Open
1. plass i Toten Open
1. plass i Nidaroskjer Open
1. plass i Klæbu Open

Husk at vi ønsker både bilder og reisebrev fra deres fremtidige reiser, uansett nivå!

SKOGEN DISKGOLFBANE

2021 ble et noe roligere år på dugnadsfronten sammenlignet med de foregående. Vi har allikevel arrangert dugnader jevnlig, og disse har vært svært effektive.

Banen er nå oppe i 4.1/5 rating på UDisc. Vi kan se på samtlige tilbakemeldinger at banen har hevet seg flere hakk, og det gir oss stor motivasjon inn mot neste sesong.

Generelt:

 • Lost disc-ordningen ble satt i gang
 • To oppvarmingskurver er blitt satt opp mellom hull 1 og hull 18
 • Vedlikehold på hele banen

Arbeid utført på spesifikke hull:

 • Hull 2: Bygget trapp opp berget
 • Hull 4: Satt opp OB-øy til bruk i ukesgolfer og turneringer
 • Hull 5: Felt trær ved teepad
 • Hull 7: Felling av trær
 • Hull 9: Festing av kurv (noe endret kurvplassering)
 • Hull 12: Felling av trær
 • Hull 15: Festing av kurv (noe endret kurvplassering)
 • Hull 16: Felling av trær i fairway og rundt kurv
 • Hull 17: Endret kurvplassering + felling av trær

Selv om alle 18 hull nå er på plass, kan vi ikke si at banen er ferdigstilt. Vi ønsker at samtlige hull skal bli enda bedre, samtidig som vi ønsker å utbedre fasilitetene på området.

Vi er blitt tildelt 30 000 kr fra Sparebank 1, og disse pengene skal gå til byggingen av en egen utstyrsbod/klubbhus på Skogen Diskgolfbane. Planlagt oppstart er våren 2022, og vi håper at folk er villig til å bidra ved behov!

Takk for en fantastisk sesong!

Denne artikkelen dekker bare noe av det vi har fått til i 2021. Vi ønsker å takke alle medlemmer, samarbeidspartnere og sponsorer for nok et begivenhetsrikt og vellykket år.

Har du noen tilbakemeldinger til oss om hva vi kan bli enda flinkere på, eller har du noen spesielle ønsker til arrangementer? Send oss en melding på Facebook eller en e-post.