Tre klubbmedlemmer om den kommende sesongen

Om snaue to måneder settes sesongen i gang. I den anledning har vi tatt en prat med noen av våre ivrigste klubbmedlemmer om forberedelser og forventninger til 2021.

Bilde: André Adolfsen

Ingvild Lønvik
PDGA #118782

Hva er ditt beste minne fra 2020-sesongen?

Mitt beste minne fra 2020-sesongen er 3. runde av NM på Klæbu, hvor jeg klarer å fortsette spilleplanen ut runden, selv etter en trippel bogey på hull 2.

Hva har du gjort i off-season?

Jeg har gjort lite i off-season. Holdt litt liv i puttinga, men kanskje mest restituert før kommende sesong, hehe.

Har du puttet noen nye disker i sekken før sesongstart? Hvilke og hvorfor?

Ja, en EMAC Truth fra Dynamic Discs (5, 5, 0, 2). Jeg mangler en midrange som flyr rett, og jeg håper den kan tette hullet i bagen. Ellers har jeg fylt på med fler av de diskene jeg allerede kaster.

Hva ser du mest frem til i 2021?

Jeg ser frem til å spille NC på Øverås og PCS Sula Open. Jeg ser også frem til mange treningsrunder og konkurranser med trivelige folk!

Hva er din favorittdisk?

Per nå er favoritten Explorer fra Latitude 64 (7, 5, 0, 2). Jeg har den i ulik plastikk og de er ulikt innspilt, så vanskelig å velge en av dem som favoritt. Fuse fra Latitude 64 (5, 6, -1, 0), Verdict fra Dynamic Discs (5, 4, 0, 3.5) og Berg fra Kastaplast (1, 1, 0, 2) er også favoritter.

Simen Kristoffersen
PDGA #108001

Hva er ditt beste minne fra 2020-sesongen?

Har to gode minner: Den første er 4. plassen sammenlagt under Mjøstur i amatørklassa (litt surt at det var klubbmedlem Lars Vigerust Graff som tok 3. plassen foran meg). Den andre er at jeg fikk min første ace. Dette var et forehand-kast med Discraft Zone (4, 3, 0, 3) på hull 4 på Ankerskogen.

Hva har du gjort i off-season?

Har gjort litt forskjellig i off-season. Har for det meste drevet med putting hjemme i hagen. Har skiftet putter for sesongen og vil prøve å bli kjent med den før sesongen starter for fullt. Planen etter hvert er å reise til en kunstgressbane for å terpe teknikk. Jeg har også drevet med rehabilitering av en albueskade som jeg slet med i deler av 2020, slik at jeg kan begynne å kaste forehand igjen.

Har du puttet noen nye disker i sekken før sesongstart? Hvilke og hvorfor?

Har lagt til to nye disker/molds for sesongen. Den første er Keystone fra Latitude 64 (2, 5, -1, 1). Grunnen til at jeg har valgt å bytte er fordi jeg er litt for glad i å teste ut nye disker. Samtidig så har jeg hørt mye positivt om Keystone som putter, noe som jeg selv er enig i. 

Den andre er en Sheriff fra Dynamic Discs (13, 5, -1, 2). Prøver å finne en overstabil driver som passer meg. Har bare fått prøvd den ut én gang på kunstgressbane, men fikk et godt førsteinntrykk.

Hva ser du mest frem til i 2021?

Personlig så ser jeg mest frem til å delta på ulike turneringer lokalt og nasjonalt. Har et personlig mål om å «bikke» 900 i PDGA-rating (er 889 per dags dato). Det blir også kult med PCS Sula Open i juli, som blir den første Disc Golf Pro Tour-turneringen utenfor USA. Det blir spennende å kunne se mange av de beste spillerne i verden på norsk jord. Får bare håpe at koronasituasjonen har roet seg til da.

Hva er din favorittdisk?

Min favorittdisk er Renegade fra Dynamic Discs (11, 5, -1.5, 2.5). Tenker at dette er en undervurdert driver for de som ikke har den lengste kastearmen. Grunnen til at jeg ser på dette som min favorittdisk handler mye om at jeg føler jeg kan gjøre det aller meste med den på backhand. Dette være seg hyzer, turnover eller roller.

Bjørn Andreas Laugerud
PDGA #138905

Hva er ditt beste minne fra 2020-sesongen?

Mitt beste minne fra sesongen 2020 er fra turneringen Kjøledisken 2020 på Flisa og Elverum. Jeg og klubbmedlem Lasse Løvli dro nedover i bobil, og høydepunktet var uten tvil det sosiale. I tillegg avsluttet jeg på en 6. plass i Open-klassen med en snittrating på 899.

Hva har du gjort i off-season?

I off-season har jeg fokusert mye på trening, både styrke og utholdenhet. Blitt lite diskgolf-relatert, men satser på å få kommet godt i gang når snøen smelter og sesongen starter igjen.

Har du puttet noen nye disker i sekken før sesongstart? Hvilke og hvorfor?

Jeg har ikke puttet noen nye disker i sekken enda. Føler jeg har blitt godt kjent med de diskene jeg har nå, og har troen på at de vil slå an i 2021 også.

Hva ser du mest frem til i 2021?

Det jeg ser mest frem til i 2021 er å møte de andre igjen og bare få spilt igjen. Ellers har jeg en ambisjon om å få delta i pargolf-NM og få en snittrating på over 900.

Hva er din favorittdisk?

Min favoritt disk er uten tvil Wraith fra Innova (11, 5, -1, 3), det er en disk jeg har blitt godt kjent med og bruker til mange typer kast. Det er også den disken jeg kaster lengst og mest presist på lange innspill. Ellers er jeg veldig glad i Dart fra Innova (4, 3, 0, 0), som jeg bruker til putting og korte innspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.